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Date of receipt:

Certificate of Re-employment

Notes: Where we hold your email address we may use this address to communicate with you. Complete Part A and pass to your 
employer to complete Part B. A separate certificate is required from each employer if you have more than one. You must complete  
this form in each tax year you are re-employed.

1.	 Teacher’s reference number     

	 RP    /      

2.	 Surname (one character per box)   

	              

3.	 Former surname (if any)   

	              

4.	 First name	  

	              

5. 	 Title (please tick, or state if other)

	 	Mr	 	Mrs	 	Miss	 	Ms	  Other 

6. 	 Date of birth (e.g. dd/mm/yy)	

	 	      	

7.	 National Insurance number

	         

8.	 Contact address

	

	 	

	

	  

	 	Postcode	

9.	 Home telephone number (inc. STD code)

	

10.	 Mobile telephone number

	

11.	� Email address  

12.	 Did your employer increase your retirement benefits?

	 	Yes	 	No

13. 	� Please confirm the date you first commenced teaching 
employment after retirement.

	      	

Part A: To be completed by the applicant in all cases.

Date of receipt:

Section 1: Personal details. Information required to assess the effect of earnings from re-employment on pension.

Signature  	 Date   

Please return to us at: 
Teachers’ Pensions,  
Mowden Hall 
Darlington, DL3 9EE

www.teacherspensions.co.uk

Data Protection Act 1998. The Department for Education (DfE) will use any information you provide in connection 
with the Teachers’ Pension Scheme to administer and operate the scheme and pay benefits under it. This may include 
passing details to third parties that are involved in the administration and operation of the scheme. The DfE may 
also use your data for administrative purposes in line with its data protection notification. In order to fulfil its duty to 
protect public money, the DfE may use information it holds to prevent and detect fraud. It may also share information 
with other organisations that handle public funds. If there is any difference between the legislation governing the 
Teachers’ Pension Scheme and the information in this leaflet, the legislation will apply.
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Part B: To be completed by the employer and returned without delay.
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Section 1: Employment details

1.	� Establishment number

	    /      	

2.	 Teacher’s reference number     

	 RP    /      

3.	� Last date of employment (if known) 

     

Notes: This section must be completed where the teacher is in 
receipt of Age or Premature Retirement Benefits and phased 
retirement benefits received on or after normal pension age. It is 
not required for teachers only in receipt of Actuarially Adjusted 
Benefits or Phased Retirement Benefits which have been 
actuarially adjusted.

You are required to complete all sections of Part B, irrespective of 
whether pension contributions should have been deducted. 
Service details must be provided for a full year or up to the 
member’s last day of re-employed service (whichever is earliest), 

and must not span 31 March. Where there is a ‘future’ end date 
please provide forecasted earnings up to that date if possible.  
In cases where the member has been re-employed on a part-time 
basis and there are no earnings, please indicate the service as all 
days out. The ‘special classes’ indicator must be completed in 
all cases of part-time re-employment, i.e ‘7’ for regular part-time 
and ‘8’ for irregular part-time. 

If the re-employment is in a supply capacity, you must retain the 
Certificate and submit it as soon as the earnings are known.
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Part B: To be completed by the employer and returned without delay (continued)

Section 2: Certificate
The certificate must be signed by a responsible officer of the Local Authority in respect of all maintained schools including both 
foundation and voluntary aided schools. In the case of other institutions, the certificate must be signed by a responsible officer  
or chairperson of the governing body. This cannot be a member of the teaching staff.

1.	 Signature of authorised officer

	

2.	 Name of authorised officer (in capital letters)

	

3.	 Position

	

4.	 Telephone number (inc. STD code and extn.)  

	

5.	 Date

	      

6.	 Name of contact for admin purposes (in capital letters) 

	

7.	 Telephone number (inc. STD code and extn.) 

	

8.	 Fax number 

	

9.	 Email address

	

10.	 Official stamp or full address	  

 

	  

	  

	  

	
Official stamp (LA only).  
If non-LA establishment, please give address and postcode.

Please return to us at: 
Teachers’ Pensions,  
Mowden Hall 
Darlington, DL3 9EE

www.teacherspensions.co.uk

Data Protection Act 1998. The Department for Education (DfE) will use any information you provide in connection  
with the Teachers’ Pension Scheme for the purpose of administering and operating the scheme and paying benefits 
under it. This may include passing details to third parties that are involved in the administration and operation of  
the scheme. The DfE may also use your data for administrative purposes in line with its data protection notification.  
In order to fulfil its duty to protect public funds, the DfE may use information it holds to prevent and detect fraud.  
The DfE may also share such information, for the same purpose, with other organisations that handle public funds. 
Where there is any difference between the legislation governing the Teachers’ Pension Scheme and the information 
in this leaflet, the legislation will apply.


